Hur jag handskas med allergi !

Så nu är det uppenbart att den beryktade pollensäsongen har anlänt. I takt med värmen så tillkommer en del överväldigande problem för några av oss och det har under förloppet av några dagar blivit väldigt svårt att göra dom enklaste uppgifterna så som att gå ut eller att jobba. Jag tycker det har varit ovanligt jobbigt i år jag har känt mig helt utan energi och har inter kunnat vara på linjen och pratat med mina härliga kunder, och det känns jobbigt att veta att där är trogna personer som behöver hjälp eller rådgivning där ute och jag har inte möjligheten till att finnas där tillgänglig för dom pga att jag mår dåligt av något som jag inte har kontroll över.

Så i och med mitt tillfälliga hälsotillstånd så började jag leta igenom en massa böcker jag har om olika brygder och formler och hittade en aromatisk olja som skulle hjälpa mot hösnuva så självklart kände jag hur där var ett litet hop inom mig som började gro. Jag har dom senaste dagarna haft denna oljan i huset runt om mig och den har funkat förvånansvärt bra så pass bra så att jag blev genuint förvånad så självklart tänkte jag att jag måste dela den med dig.

Receptet lyder så här:

  • 4 droppar lavendelolja
  • 3 droppar pepparmintolja
  • 3 droppar citronolja
  • (2 droppar tea tree olja)

Jag har experimenterat med detta receptet något under dagarna som har gått och har märkt att det fungerar med örter istället för olja så som färska citroner och torkad lavendel ,torkad pepparmint som istället för att lägga dom i en lampa har jag haft dom i en större laddning på spisen med en kastrull och den aromen har fyllt hela huset på någon minut. Jag har sen låtit det koka upp och ligga kvar i vattnet tills det svalnat sedan använt vattnet i mindre doser i rummen jag varit i.

Jag kan starkt rekommendera att du provar detta som en lättare lindring i dessa svåra tider // Alex