Hur jag använder Timjan

Jag hoppas allt är bra med er och att ni har kunnat komma ur allergi säsongen vid liv. Nu har jag börjat må mycket bättre och tänkte dela med mig av en av mina favorit örter som jag använder så mycket så den är ständigt slut.

Min favorit ört utöver lavendel är timjan. jag använder ofta timjan i badet för det har en väldigt lugnande effekt och får en att känna sig modigare och mer fylld av energi till att tackla svåra hinder. man har ofta genom tiderna använt timjan som en ört när man försöker gå vidare i livet där finns flera väldigt populära ritualer där man lägger föremål från en tid i sitt liv som man vill gå vidare ifrån tillsammans med en färsk kvist timjan. i takt med att örten torkar så släpper man en del av greppet över smärtan.

Timjan har ofta använts till att hantera sorg och kan användas i tex begravningsbuketter eller att man serverar te bryggt på timjan till sörjande familjemedlemmar.

Jag hör ofta att man ska plantera timjan i sin trädgård eller i sin lägenhet för att dra till sig överflöd och framgång. ta hand om örten så som om den vore en bra investering och kommer ge frukt.

jag älskar att ha på mig timjan antingen i håret eller som olja bakom öronen eller på handleden det ger en väldigt stark älv-aktig känsla över en och är ett super bra tillskott för en dejt eller speciell tillställning.

Jag har också ofta använt timjan som ett naturligt sår rengöring. jag tar lite torkad timjan och maler snabbt ner den och tillsätter lite vatten till det. om såret har kommit i form av en brännskada eller att såret har en rosa röd ring runt sig så är timjan och lite cayenne peppar perfekt och har i mina försök tagit bort den röda svullnaden nästan omedelbart. jag låter efterpulvret sitta kvar på huden när vattnet har avdunstat till det rinner av när man duschar.